Herkesin hayali olan ‘’Kendi işini kurmak’’ artık gerçeğe dönüşecek! Özellikle limited şirket kuruluşu hakkında bir danışman firmadan destek almaya başladığınız andan itibaren, şirket kurmanın o kadar da zor ve maliyetli bir şey olmadığını anlayacaksınız. Gerçek ya da tüzel kişilerle kurabileceğiniz kar marjı yüksek olan Limited şirket hakkında detayları bilgedenetim.com.tr sitemizden öğrenin!
Ekonomik alanda faaliyet gösterebileceğiniz limited şirketi nedir? Öncelikle gerçek ya da tüzel ortaklarla geliri pay edebileceğiniz limited şirketi, yasal olarak ticari faaliyet gösterebileceğiniz bir alandır. Şirket kuruluşunda sözleşmeler, mali işlemler ve şirketin uzmanlık alanıyla ilgili noktalar hakkında evraklar hazırlanmalıdır. Bu zorlu süreç için yapılacak bütün başvurular doğru bir şekilde ilerlemeli, şirket 50 kişiden fazla ortağa sahip olmamalıdır.
Aynı zamanda limited şirketi bankacılık ya da sigortacılık gibi alanlarda faaliyet gösteremez ve bu alanda şirket açamaz. Türkiye yasalarına göre limited şirketi işinin detaylarını danışman firmamızdan öğrenebilir, pratik bir şekilde şirket kurulumu yapabilirsiniz.
Limited şirketi nasıl kurulur; bu soruyu araştırmaya başladığınız andan itibaren karşınıza çıkacak birçok bilgi yığını olacaktır. Özellikle şirket yönetimi, unvanı, başvurulması gereken alanlar ve verilmesi gereken evraklar gibi. Şirketi temsil eden kişinin kim olduğu ve ortakların kaça ayrıldığına kadar bilgi vermeniz gereken şirket kurulumunda, finansal işlemler için yapılan diğer işlemler ise çok daha yorucu bir hal alabilir.
Sicil, ticari sicil ve resmi gazetede ilan yayınlanmasına kadar aşamaları olan limited şirketi kuruluşu, işlemlerin sıralı bir şekilde gereken mercilere başvurularak yapılması gereken işlemlerdir.
Fakat bu işlemlerle ilgili uzman olan danışman büromuz, müşterilerimizin evraklarla çok ilgilenmeden, sadece şirket yönetimine ve kar amaçlı satış stratejilerine odaklanma kolaylığı sağlayacak, kurulum aşamasındaki bütün maddeleri danışman büromuz gerçekleştirecektir.
Limited şirket kurmak için gerekli evraklar; kuruluş bildirim formu için dilekçe ve noter tasdikli sözleşmelerle birlikte, ikametgah belgesi gibi birçok kişisel bilgi aynı zamanda şirket ile ilgili onaylı belgenin de bulunması gereken evrakların olması gerekmektedir. Bu aşamada evrak takibi yapmak, evrakları teslim alan kurumlarla iletişime girmek, başvuru aşamalarından sonra işlenmesi gereken belge ve dilekçelerin geri bildirimlerini istemek gibi aşamalar olacaktır. Genellikle bu aşamalarda danışman firmalar işleyişin nasıl ilerlediğini bildiği için yetkililerle ne zaman konuşulması ve evrakların hangi günler teslim edilmesi gerektiğini şirket kurucusu müşterisiyle paylaşmaktadır. Hatta çoğu zaman şirket kurulumunun bu aşamalarında müşterilerinin yorulmayacağı şekilde bir ilerleme kaydetmektedir.
Ortaklı ya da birebir kendinize ait bir Limited şirketi (LDT) kurulumu için zorunlu olan unvanlar ve birimler olmalıdır. Limited şirketi içinde bulunması gereken mecburu birimler; yöneticiler, ortaklı ise ortakların pay oranlarına göre dağılımı, mali işlemlerden sorumlu kişiler, defterdarlar ve tıpkı diğer şirketlerde yer alması gereken mali müşavirlerin de yer alması gerekmektedir. Bu işlemlerin yapılması için danışman firmamız, defter kaydı tutmakta, mali müşavir için yardımcı olmaktadır. Tüzel kişilerle açılmış olan limited şirket için de yine aynı birimlerin yer alması gerekmekte, bu birimler için ayrıca masraf yapılmaktadır. Ama danışman firmamız sayesinde belli bir ücret karşılığında bütün birimlere kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz.
Limited şirketi kurma maliyeti; öncelikle kurmak istediğiniz şirketin faaliyet gösterdiği alana göre değiştiği gibi kira sözleşmesi, sermaye ödenekleri de olmak üzere değişim gösterebilmektedir. Yapmak istediğiniz işe göre değişim gösteren maliyet, düşük ya da yüksek olarak karşınıza çıkabilmektedir. Bu aşamada karşınıza sürpriz ücretlerin çıkmaması için önceden araştırma yapmak her zaman çok daha iyi olacaktır.
Limited şirket kurmanın süresi aşamaların ilerleyişine göre değişim gösterebilmektedir. Özellikle şirket kurulumu aşamasında evrakların tamamlanması, gerekli kurumlara verilmesi, ücret dekontları ve sözleşme işlemleri gibi birçok aşama yer almaktadır. Bunların pürüz çıkarmayacak şekilde tamamlanması ve gerekli mercilerden geri bildirim alınması halinde süreç kısalır ya da uzar. İşlemlerin daha çabuk olması için danışman firmamız sizlere ilerlemenin nasıl olduğu hakkında net bilgiler verebilmektedir. Bunun için firmamızla iletişime geçerek, süreci hızlandırabilirsiniz.
Limited şirket kurma avantajlarından biri tek kişi ile kurulabilmesidir. Aynı zamanda tahvil çıkarmaz ve 50 kişiye kadar ortak olabilme imkanı sağlar. Payların satılmasına olanak verdiği gibi avukat bulundurma zorunluluğu da yoktur. Sermaye ortaklar tarafından bölünebilir, paylaşılabilir. Kar marjı yüksek olabilen limited şirketi çoğu kişinin tercih edebileceği, ticari bir faaliyet için uygun imkanlar tanımaktadır. Hem iş yükü olarak hem de kazanç olarak bölüşülebilen ve ortaklaşa iş yapılabilen avantajlara sahip bir kurulum şeklidir.
Limited şirket kurma dezavantajları ise; defter, kebir ve pay defteri gibi mali işlerle ilgilenilmesi gerekmektedir. Sermaye payı bölüşülebileceği gibi kar da bölüşülmekte, kar ortaklığı bu anlamda gelirin bölünmesine neden olmaktadır. Aynı zamanda paylar her iki yılda bir % 25 vergiye tabi tutulmaktadır. Gerçek ya da tüzel kişiler ortaklığıyla kurulabilen limited şirketi, diğer şirket kurulumlarına göre daha avantajlı olabilmektedir. Danışman firmamız tarafından avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi edinebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kurmak istediğiniz şirket limited değil de anonim bir şirket ise, anonim şirket nasıl kurulur yazımızı da okuyabilirsiniz.